GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Beethoven în mahala

Beethoven în mahala este un proiect educațional care are ca scop creșterea gradului de acces la cultură în mediul rural.
Timp de 2 seri, vom organiza 4 concerte de o oră, cu participarea muzicienilor Marcel Lazăr și Daniel Lazăr, care vor interpreta lucrări semnate de Ludwig van Beethoven în mahalalele satelor Hîrtop, Ialpug ( r-nul Cimișlia) și Bulboaca ( r-nul Anenii Noi).


Formatul a fost gândit în așa fel, încât să putem respecta recomandările date de Ministerul Sănătății cu privire la normele de organizare a activităților artistice pe timp de pandemie. Totodată, acest format ne permite să ajungem la un public nou, la un public
divers, să performăm arta înaltă în contexte informale, unde cântul cucoșilor, lătratul câinilor, strigătele de copii se mixează cu muzica calsică și-o scoate din canonul classic, unde aceasta se ascultă doar în sălile de concerte și doar la costum. Proiectul contribuie la creșterea nivelului de educație culturală, la formarea gustului pentru muzica clasică, la educarea reflexului de a consuma cultură.


Participarea la evenimente este gratuită.
Partener: Moldo Crescendo


Acest proiect este organizat de Centrul de proiecte culturale Azart, cu suportul Centrului cultural german Akzente / Goethe Zentrum și Goethe Institut România, Primaria Bulboaca, Evergreen International Properties, Patroanelor noastre de pe https://www.patreon.com/cpcazart și cu munca voluntară a coordonatoarelor de proiect Rusanda Alexandru Curcă și Marcela Nistor.