GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

GOETHE-ZERTIFIKAT B1

Goethe-Zertifikat B1 este un examen la limba germană pentru tineri și adulți (16+ ani), care corespunde nivelului B1 al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi și presupune acumularea unui număr de 360 – 600 unități didactice la limba germană.

Participarea la examen presupune utilizarea autonomă a limbii germane, ceea ce înseamnă înțelegerea informațiilor importante în cazul în care se utilizează limba literară și dacă subiectele abordate țin de aspecte familiare gen munca, școala, timpul liber. De asemenea competențele lingvistice ale nivelului B1 presupun și gestionarea situațiilor apărute în timpul călătoriilor în țările germanofone, exprimarea coerentă despre așa teme de interes personal ca visurile, speranțele, scopurile personale formulând scurte argumentații sau explicații.

Examenul are un format standard cu o durată de cca. 180 minute și constă din patru părți: citirea, ascultarea, exprimarea în scris și exprimarea orală. Examenul și evaluarea candidaților se desfășoară în acelaș mod peste tot în lume. Ca regulă deținerea Goethe-Zertifikat B1 facilitează obținerea unui loc de studiu în Germania (Studienkolleg), Austria sau Elveția, dar si a unui loc de muncă sau de trai reprezentând un document oficial de cunoaștere a limbii germane recunoscut la nivel internațional.

Vă rugăm insistent să vă familiarizați cu regulamentul și condițiile de desfășurare ale examenului Goethe-Zertifikat B1:

>> Regulamentul examenelor

>> Condiții de desfășurare

>> Lista de cuvinte

>> Exersați online