GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Centrul didactic

Centrul Didactic oferă profesorilor de limbă germană, studenților și persoanelor interesate materiale didactice consacrate. În cadrul Centrului Didactic veți găsi manuale de studiere a limbii germane pentru începători și avansați, copii și adulți, pentru rutina zilnică sau pentru cariera profesională însoțite de materiale audio și video, materiale didactice suplimentare, literatură metodico-didactică de specialitate, jocuri etc. Fondul Centrului Didactic se înnoiește în fiecare an datorită sprijinului acordat de Goethe-Institut. Vă vom asista și consilia cu cea mai mare plăcere!

Lista materialelor didactice disponibile a fost revizuită și actualizată în august 2023.

University student working in the library at campus
Successful confident modern young business man conducting a business presentation while standing in the board room

Instruirea profesorilor de limbă germană

Corpul didactic al Centrului Goethe dispune de o vastă experiență în materie de predare a limbii germane, dar și de instruire și de formare a cadrelor didactice tinere. Profesorii noștri oferă consultanță, cursuri de formare și perfecționare atât pentru tinerii specialiști din domeniul educațional, cât și profesorilor de limbă germană mai experimentați. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la [email protected].

Goethe – Institut acordă o atenție sporită instruirii și perfecționării profesorilor de limbă germană atât la nivel mondial, cât și la nivel local. Mai multe detalii referitor la oferta de cursuri și instruiri pentru profesorii de limbă germană din Republica Moldova și România găsiți la         https://www.goethe.de/ins/ro/ro/spr/unt/for.html

Proiecte

Multiracial group of friends visiting the city of Berlin. Two women and a man looking at a map with Brandenburg Gate on background. Lifestyle, friendship and tourism concepts with real people models.

DeutschMobil

Proiectul DeutschMobil are ca scop promovarea limbii germane în școlile din Republica Moldova, precum și îmbunătățirea calității predării acestei limbi. În cadrul acestui proiect instituțiile de învățământ beneficiază de manuale de limbă germană de ultimă generație, dar și pachete media și digitale adaptate studierii limbii germane în format off- și online. Prin utilizarea mijloacelor de predare modernă dorim să încurajăm și să motivăm elevii, părinții, dar și conducerea instituțiilor de învățământ pentru studierea limbii germane. Școlile și liceele sunt selectate în baza de concurs anunțat public. În cadrul acestui proiect Goethe-Zentrum organizează și instruiri pentru profesoarele/profesorii școlilor selectate. Proiectul este implementat grație susținerii financiare acordate de către Ambasada Republicii Federale Germania în Republica Moldova.
Back to school concept with school books, textbooks, backpack and stationery supplies on classroom desk with library or class background for educational new academic year begin or study term start

Rucksackbibliothek

Rucksackbibliothek este o bibliotecă „mobilă”, care vă pune la dispoziţie o selecţie de cărţi pentru copii şi adolescenți gândită pentru diferite niveluri de cunoaştere a limbii germane. Biblioteca în rucsac cuprinde material didactic aferent, manuale pentru cei care predau şi cei care învaţă limba germană. Rucksackbibliothek poate fi împrumutată de la noi gratuit pentru o anumită perioadă de timp. Veţi primi rucsacul fie prin poştă, fie îl luaţi în primire personal de la noi. Puteţi păstra rucsacul până la trei săptămâni, după care va trebui să-l returnați sau să-l aduceţi înapoi. Puteţi rezerva și comanda Rucksackbibliothek la [email protected].
Portrait of young man having a video call on digital tablet while sitting on bench outdoors. Urban concept.

Onleihe - biblioteca digitală

Onleihe este un serviciu digital oferit de către biblioteca Goethe-Institut România. Acest serviciu vă permite să împrumutaţi, pe o perioadă limitată de timp, suporturi digitale precum cărţi electronice, audio în format electronic sau ziare electronice, prin simpla descărcare de pe internet. Nu este necesară returnarea articolului, deoarece după sfârşitul perioadei de împrumut, fişierul nu mai poate fi accesat. Utilizarea Onleihe este gratuită. Prin serviciul Onleihe puteţi împrumuta titluri printr-un simplu click, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în România și în Republica Moldova https://www.goethe.de/ins/ro/ro/kul/bib/onl.html.