GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

GOETHE-ZERTIFIKAT B2

Goethe-Zertifikat B2: este un examen de evaluare a cunoștințelor de limba germană care se adresează atât tinerilor cât și adulților (15+ ani) și corespunde nivelului B2 al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Atingerea acestui nivel presupune acumularea unui număr de 600 – 800 unități didactice la limba germană.

Participarea la examen presupune un nivel lingvistic avansat la limba germană, ceea ce înseamnă extragerea ideilor principale din texte complexe pe diferite teme, atât concrete, cât și abstracte; înțelegerea discuțiilor de specialitate în domeniul său de activitate, exprimarea fluentă și spontană în cadrul unei discuții cu un nativ fără eforturi mari de comunicare; exprimarea clară și detaliată despre o gamă largă de subiecte de actualitate prin evocarea de argumente pro și contra, avantaje și dezavantaje.

Examenul are un format standard cu o durată de cca. 195 minute și constă din patru părți: citirea, ascultarea, exprimarea în scris și exprimarea orală. Examenul și evaluarea candidaților se desfășoară în acelaș mod peste tot în lume.Ca regulă deținerea Goethe-Zertifikat B2 facilitează obținerea unui loc de studiu la o facultate în Germania, Austria sau Elveția, dar si a unui loc de muncă sau activitate în domeniul medical din Germania reprezentând un document oficial de cunoaștere a limbii germane recunoscut la nivel internațional.

Vă rugăm insistent să vă familiarizați cu regulamentul și condițiile de desfășurare ale examenului Goethe-Zertifikat B2:

>> Regulamentul examenelor

>> Condiții de desfășurare

>> Ghid orientativ cu privire la obiectivele de examen, descrierea testului

>> Exersați online