GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

GOETHE-ZERTIFIKAT C1

Goethe-Zertifikat C1: este un examen de evaluare a cunoștințelor de limba germană pentru adulți (16+ ani) și corespunde nivelului C1 al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Atingerea acestui nivel presupune acumularea unui număr de 800 – 1000 unități didactice la limba germană.

Participarea la examen presupune un nivel lingvistic avansat la limba germană, ceea ce înseamnă înțelegerea unui spectru larg de subiecte sofisticate, comunicarea fără impedimente și spontană despre subiecte de actualitate din viața socială, profesională, de studiu sau formare, dar și despre tematici complexe.

Examenul are un format standard cu o durată de cca. 205 minute și constă din patru părți: citirea, ascultarea, exprimarea în scris și exprimarea orală. Examenul și evaluarea candidaților se desfășoară în acelaș mod peste tot în lume.Ca regulă deținerea Goethe-Zertifikat C1 facilitează accederea la o facultate în Germania, Austria sau Elveția, obținerea unui loc de muncă în practic orice domeniu, inclusiv în domeniul medical din Germania reprezentând un document oficial de cunoaștere avansată a limbii germane recunoscut la nivel internațional.

Vă rugăm insistent să vă familiarizați cu regulamentul și condițiile de desfășurare ale examenului Goethe-Zertifikat C1:

>> Regulamentul examenelor

>> Condiții de desfășurare

>> Ghid orientativ cu privire la obiectivele de examen, descrierea testului

>> Exersați online