GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

30 ani de la Căderea Zidului Berlinului

30 ani de la Căderea Zidului Berlinului
07 noiembrie 2019, ora 11:00 – 13:00
Muzeul Național de Istorie a Moldovei

La 09 noiembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Construit peste noapte, în august 1961, cu scopul de a separa Berlinul de Est/Germania de Est de Berlinul de Vest/Germania de Vest, Zidul Berlinului este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Războiului Rece și Cortinei de Fier. Căderea Zidului Berlinului a însemnat și un prim – pas spre reunificarea Germaniei.

Pentru a marca și la Chișinău acest moment istoric semnificativ pentru germani în special, dar și pentru europeni în general, Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, organizează un eveniment cu participarea istoricilor din Germania și Republica Moldova. Care este semnificația istorică a Zidului Berlinului? Ce a însemnat Căderea Zidului Berlinului? Cum au evoluat cele două țări după Căderea Zidului Berlinului? Unde ne aflăm noi la 30 ani de la evenimentele memorabile din toamna anului 1989?

Participă:
Dr. Robert Kindler, istoric, Humboldt-Universität zu Berlin, Germania
Dr. Igor Cașu, istoric, Universitatea de Stat din Moldova
Dr. Andrei Cușco, istoric, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”
Ivan Pilchin, traducător, cercetător

Moderatoare:
Eugenia Crețu, jurnalistă Radio Europa Liberă

Eveniment realizat de Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei cu suportul acordat de către Goethe – Institut România.