GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Atelier cu designer-ul român Tihamer Török: „Afișul între conținut, formă și funcționalitate”

05 – 06 noiembrie 2021

Goethe-Zentrum ChișinăuStr. Sfatul Țării, 18, etajul 2.

Goethe-Zentrum Chișinău invită studenții de la facultățile de artă și design, dar și graficienii aflați la început de cale să participe pe data de 05 – 06 noiembrie curent la un workshop cu Tihamer Török, graphic-designer & ilustrator român.

Workshop-ul este organizat în cadrul expoziției 100 cele mai bune afișe din Germania, Austria și Elveția, deschisă pentru public până pe data de 21 decembrie curent la MNAM.

Workshop-ul se focusează pe procesul de elaborare a conceptului și designului afișului, ținând cont de public și audiență. Se va lucra la formularea mesajului prin intermediul unui limbaj grafic abstract, care va intermedia percepția mesajului, înzestrându-l totodată și cu caracter. Pe parcursul workshop-ului se vor studia și etapele de decizie în procesul de creație.

În cadrul atelierului de afișe se vor exersa cele mai importante și esențiale strategii de design pentru un afiş semnificativ. Se va studia reducerea conținutului, vom căuta în esența vizuală a informațiilor și vom încerca să ne dăm seama cum să obținem ideile noastre într-un format mărginit de afiş.

Tihamer Török [RO], inconfundabil prin limbajul său grafic – ludic-minimalist, „retro-futurist” a studiat la Universitatea de Arte și Design din Cluj.

Lucrează ca ilustrator/graphic-designer, experimentând cu fotografia și animația. Momentan lucrează la ilustrații legate de securitatea digitală pentru Cososys inc. (RO). A lucrat la afișele instituțiilor culturale precum Teatrul din Cluj-Napoca sau Centrul Cultural German Klausenburg. A participat la numeroase workshop-uri de animație, a lucrat ca și co-regizor la animația – I know better (1:31 min.), care a câștigat premiul audienței la Tres Court Festival – Romanian selection.

Este preocupat de relația dintre imaginea bazată pe pixeli și arta grafică tradițională, şi anume, în ce condiţii și cum se întâlnesc soluțiile tehnice tradiționale și cele digitale.

Aici puteți vedea lucrările sale: www.tihamertorok.com