GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Atelier de gândire critică în artă cu Wiebke Trunk

Vă invităm să participati la un atelier de gândire critică în artă, în cadrul expoziţiei „Muzică de origine necunoscută“ al pictorului german Sigmar Polke, care se va desfăşoară la Chişinău în perioada 06 iunie – 29 iulie 2018 la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Atelierul va fi ghidat de către Wiebke Trunk – artistă, curatoare şi istoric de artă din Germania şi va avea loc pe 08 – 09 iunie 2018 în sala expoziţiei lui Sigmar Polke. Ulterior, rezultatele atelierului vor fi expuse în aceeaşi sală.

Doritorii de a participa sunt rugaţi să se înregistreze aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLiPBgLpiXj-kcYThV771nkpM6lGc9BrWupSM6YuD2pomLug/viewform?fbzx=-1459248621553336600

Termenul limită pentru aplicare: 05 iunie 2018

Activitatea artistică a lui Sigmar Polke este focusată pe tematica evenimentelor de natură politică şi a clişeelor sociale. În cadrul atelierului se propune analiza lucrările pictorului, iar participanţii vor încerca să găsească răspunsuri clare la unele reprezentări picturale, creând în acest sens un proces de schimb socio-politic. Specificul atelierului de lucru va consta în abordarea complexității lecturilor şi a schimbul de opinii asupra diferitelor semnificații posibile ale imaginilor. În prima etapă se va lucra la producţia unor texte scurte, apoi se va încerca extragerea şi expunerea unor naraţiuni pe hârtie.

Acest atelier este organizat de Centrul Cultural German AKZENTE şi Institutul de Relaţii Internaţionale ifa în parteneriat cu Institutul Goethe din România, Muzeul Naţional de Arte al Moldovei si Ambasada Germaniei.

Atelierul va fi cu traducere în limba română. Organizatorii vor asigura toate materialele necesare de lucru.

Mai multă informaţie despre activitatea trainerului Wiebke Trunk: /http://www.wiebketrunk.de/