GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Atelier de machetare a publicaţiilor

noi, wir, мы, we – layering myself

Atelier de machetare a publicaţiilor

Elisabeth Würzl şi David Voss

Fiecare dintre noi îşi creează constant o imagine a sinelui – fie în mediul digital, în spaţiul urban sau cel privat. Cum te descrii şi te defineşti? Şi cum se răsfrânge aceasta asupra mediului tău apropiat?

În cadrul atelierului ne dorim să discutăm şi lucrăm împreună cu noţiunile de „sine” şi  „comunitate”. Întrebările şi punctele noastre de vedere faţă de aceste noţiuni vor fi asociate cu conceptul şi designul publicaţiilor.

Împreună cu participanţii, designerul grafic David Voss şi mediatoarea artistică Elisabeth Würzl din oraşul Leipzig vor examina tema propusă privind construcţiile, deconstrucţiile şi aspectele acesteia. Atelierul presupune un schimb reciproc de idei, de a pune în discuţie stilurile, desenele şi prezentările, precum şi de a găsi formele grafice potrivite pentru conţinuturi specifice.

Limba de lucru în cadrul atelierului va fi engleza. Eligibili sunt doar studenţii şi absolvenţii de la specialitatea de design grafic. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate.

Termenul limită de aplicare: 1 iunie 2019. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5E3F7nQCq5DweLFzmDxwo_rqzlKp2VQm3vljcSBzwDHkAMA/viewform

David Voss conduce un studio de design denumit Bureau David Voss în oraşele Leipzig şi Paris, care se focusează pe concept şi design în domeniile de artă, cultură şi arhitectură. Lucrările lui David Voss au fost expuse, premiate şi publicate de mai multe ori la nivel naţional, cât şi cel internaţional. De asemenea, el predă regulat în cadrul Colegiilor de Arte şi a Universităţilor din Germania, Franţa, Marea Britanie şi SUA.

https://bureau-david-voss.de/

Elisabeth Würzl este istoric de artă şi mediatoare artistică, activând în calitate de coordonatoare de proiect precum şi designer grafic, mediatoare artistică şi curatoare independentă. Din 2014 iniţiază în Leipzig expoziţii, performance-uri, workshop-uri şi tururi ghidate. Activitatea ei artistică şi pedagogică se axează pe mijloacele de comunicare în strânsă legătură cu grafica şi formele configuraţiilor spaţiale.

http://www.kunstverein-gegenwart.com/

*Eveniment organizat de Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, cu susţinerea Institutului Goethe din România.