GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

ClassFest 2019: Telling Your Story (Even If It’s Weird)/ HFF München

Telling Your Story (Even If It’s Weird) – workshop cu Michael Wolf

Participă Universitatea de Film şi Televiziune din München (HFF)

11 mai 2019/ Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP), blocul I (str. A. Mateevici 111)

În perioada 7-12 mai 2019 la Chişinău se va desfăşura  Festivalul Internațional al Școlilor de Film ClassFest 2019 organizat de Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP).

În program sunt incluse peste 100 de filme de scurt și lungmetraj: ficțiune, documentare și animații, precum şi o serie de ateliere oferite din partea celor 13 țări participante: Ucraina, Italia, Kârgâzstan, Polonia, Azerbaijan, Uzbekistan, Rusia, Belarus, Armenia, Germania, România și Moldova.

Din Germania participă Universitatea de Film şi Televiziune din München (HFF), fiind reprezentată de către profesorul Michael Wolf şi tinerii cineaşti Lukas Baier şi Anna Roller.

Universitatea de Film şi Televiziune din München prezintă pe 11 mai, începând cu ora 19:30, următoarele proiecţii:

CLOSE, regie: Lisa Reich, ficțiune 
EGO, regie: Lukas Baier, ficțiune 
Find Fix Finish, regie: Sylvain Cruiziat & Mila Zhluktenko, documentar 
Oro Blanco, regie: Gisela Carbajal Rodríguez, documentar 
PAN, regie: Anna Roller, ficțiune

Regizorul Michael Wolf va oferi în aceeaşi zi un atelier de 3 ore cu titlul “Telling Your Story (Even If It’s Weird)” – o abordare inspiraţională şi flexibilă asupra dezvoltării şi implementării unei poveşti.

Michael Wolf a studiat regia de film la Universitatea de Film şi Televiziune din München (HFF), Germania, trăieşte şi lucrează independent în calitate de regizor, şi ţine prelegeri în Berlin şi Munich.

HFF München este una dintre cele mai renumite şcoli de film din Germania cu aproximativ 350 de studenţi înscrişi şi peste 1800 de absolvenţi. În iulie 2017 a săbătorit cea de-a 50-a aniversare. În cadrul universităţii sunt pregătiţi profesionişti pentru domeniile Regie Film şi TV, Film Documentar şi Jurnalism TV, Producţie şi Media Business, Cinematografie şi Scenaristică.