GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

CoLaboratory 3.0. OPEN CALL.

REZIDENȚE DIGITALE INTERDISCIPLINARE 

OPEN CALL pentru artiști și cercetători din Germania, România, Ucraina și Republica Moldova

Tema ediției: UNREST/NELINIŞTE

Cine poate aplica?

Ne-am propus să aducem împreună artiști din domeniul New Media Art și cercetători care lucrează cu analiza datelor sub toate formele ei. Suntem interesați să promovăm proiecte care tratează macro- și micro-istorii, studii longitudinale, interviuri și date colectate sub diferite forme și despre subiecte variate. Prin urmare, proiectul este deschis tuturor artiștilor interesați, cercetătorilor aflați la începutul carierei și studenților din următoarele domenii:

– New Media Art: artiști vizuali din domeniul artei digitale, creatori de animații pe computer și interacțiune digitală, dezvoltatori de jocuri video etc.

– Analiza datelor și cercetarea științifică: cercetători de big și small-scale data, analiști ai bazelor de date publice, cercetători în domeniul științelor sociale, cercetători din domeniul statisticii din zona istoriei, medicinei, economiei, ciberneticii etc. a căror muncă are la bază date cantitative.

Artiștii și cercetătorii din fiecare țară – Germania, Moldova și România – pot aplica pentru oricare dintre domeniile de lucru propuse. De asemenea, îi invităm pe artiștii sau cercetătorii ucraineni să aplice și să devină parte a acestui dialog intercultural. Ulterior, se vor forma echipe mixte, alcătuite dintr-un artist și un cercetător. Un juriu format din reprezentanți ai centrelor culturale germane și ai instituțiilor partenere selectează participanții și îi reunește în tandemuri.