GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

ElectroPop/ Charles-Baptiste & Andreas Reihse

20:30 – Charles-Baptiste (FR)
23:30 – Andreas Reihse (DE)

Intrare liberă.
––––––-

Andreas Reihse

Muzician şi artist stabilit la Berlin, din 1994 este bine cunoscut ca membru fondator al trupei de muzică electronică de renume internaţional – Kreidler. S-a remarcat cu apariţiile sale în calitate de performer şi Dj în cluburi precum //about blank, Acud, basso, Berghain, Pan Am, Grießmühle, Ohm, Studio Voltaire London sau Mtkvarse Tbilisi, ş.a. Colaborează în diverse proiecte interdisciplinare, în calitate de co-curator, editor, performer şi compozitor de muzică pentru teatru, filme, jocuri, performance-uri şi instalaţii de artă. Printre activităţile sale recente se numără instalaţiile audio-vizuale Volkan, Long Lines Andropov’s Ears, etc., dar şi proiecte cross-media: A&R, The General Line. În 2018, a lansat două piese cinematografice la Berlinale împreună cu Mohamed A. Gawad, Stephanie Stein şi Marcus Steinweg. Ultimele lucrări cu Kreidler include albumul European Song (2017) şi 2+2=22 [The Alfabet] (2017) – un film de lung metraj realizat de Heinz Emigholz. În curs de apariţie sunt câteva release-uri în colaborare cu Fette Sans, Sonja vom Brocke, Kiki Moorse şi Guthrie McDonalds.

Mai multe informatii:
http://reihse.de/


––––––


Charles-Baptiste

Un tânăr interpret în plin decolaj artistic …

Fiind o veritabilă personalitate scenică cu o energie incredibilă, Charles-Baptiste pune accent pe modernizarea scenei muzicale franceze și se orientează în direcție opusă interpreților din generația sa.

Purtat de primul său album Les Sentiments Inavouables ( Mercury / Universal – 2014) și faimoasa sa adaptare franceză a hitului Get Lucky des Daft Punk, acesta vibrează în sunetul tuturor melodiilor aspirand ca oamenii să cânte în cor versuri care vorbesc tuturor generațiilor.

După mai mult de 150 de concerte solo la pian și concerte în prima parte a evolutiilor faimosilor artisti Juliette Gréco, Bénabar, Jacques Higelin, Michel Delpech, Elodie Frégé, La Grande Sophie… la festivaluri precum Francofolies de la Rochelle, de Montréal, Transmusicales de Rennes, Nuits de Champagne, Porte-Voix…, în prezent, anume în formula Electro-pop, Charles-Baptiste face sa reînvie spiritul unei anumite eleganțe franceze, orientată spre bucurie, sărbătoare și dans.

La momentul actual, fiind în faza de producție al celui de-al doilea album al său apariția căruia este prevăzută pentru anul 2019, Charles-Baptiste a lansat un remix al piesei sale Non négociable la casa de producție coreeană Le French Code en 2017, acompaniat de un videoclip filmat în cartierul Hongdae din Seul.
 

Eveniment organizat de Alianța Franceză şi Centrul Cultural German AKZENTE, cu sprijinul financiar al Institutului Goethe din România şi al Ambassade de France en Moldavie.