GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Expoziția „100 BESTE PLAKATE 22″ DE/A/CH

Expoziția „Cele mai bune 100 de afișe” este un concurs anual care prezintă cele mai bune modele de postere din țările vorbitoare de limbă germană. Pe parcursul anilor concursul a câștigat în importanță și recunoaștere. Scopul concursului este de a onora calitatea creativă ridicată și diversitatea designului de afiș.

Pentru a participa la concurs, artiștii, designerii și agențiile trebuie să își prezinte posterele. Un juriu de experți va evalua lucrările trimise în funcție de criterii cum ar fi: originalitatea, estetica, concepția și implementarea. „Cele mai bune 100 de afișe” sunt selectate în cele din urmă și prezentate în cadrul unei expoziții anuale.

Selecția celor mai bune 100 de afișe oferă o perspectivă fascinantă asupra culturii actuale a afișelor și arată diferitele abordări și stiluri ale artiștilor și designerilor. De la mesaje politice la evenimente culturale și până la reprezentări de produse, afișele premiate acoperă o gamă largă de subiecte.

Prin vizibilitatea în cadrul expoziției și al publicației care o însoțește, câștigătorii concursului primesc o recunoaștere înaltă și o platformă pentru a-și prezenta lucrările unui public larg. Astfel, 100 beste Plakate ”nu este doar un concurs, ci și o platformă importantă pentru promovarea și aprecierea artei afișului în spațiul germanofon.

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul Național de Artă al Moldovei în data de 12.10.2023, la ora 16:00.

Expoziția este realizată în colaborare cu:

  • Muzeul Național de Artă al Moldovei;
  • Goethe – Institut București;
  • Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova;
  • Ambasada Austriei;
  • 100 beste Plakate e.V.

Expoziția va dura până pe data de 26.11.2023. Curatoarea ediției din acesta an este dr. Valeria Barbas, artistă interdisciplinară.