GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Festivalul AU GUST, 19 și 20 august 2023

Festivalul „Au Gust” a fost inaugurat pentru prima dată în anul 2018, având scop de a promova producția și producătorii autohtoni și de a dinamiza zona centrală a orășelului Durlești.

La baza acestui festival este ideea de a crea o conexiune strânsă între Agricultură și Cultură, cu ajutorul atelierelor și activităților desfășurate în cadrul evenimentului.

Anul acesta, pe data de 19 august, s-a desfășurat Proiectul URBANA. Acesta este o inițiativă vizionară creată de Au Gust Festival și finanțată de Goethe-Zentrum Chișinău, care își propune să infuzeze o nouă viață orașului Durlești. Printr-o selecție curată de opere de artă urbană, încearcă să reaprindă spiritul urban și să ofere o perspectivă proaspătă a peisajului urban. URBANA vă invită la o promenadă artistică, dezvăluind frumusețea ascunsă a orașului.

Goethe-Zentrum Chișinău în colaborare cu Goethe-Institut București au avut plăcerea de a participa în calitate de parteneri la cea de a VI-a ediție a festivalului, creând o atmosferă plăcută cu ajutorul atelierelor și al artei murale create de tinerii artiști din Germania:

Henrik Huschle, artist de 32 de ani din Appenweier, Germania. Călătoria sa artistică a început în școală și a înflorit prin serviciul civil și prin studiile de inginerie în construcții ecologice. Fascinat de locurile abandonate, și-a petrecut peste un deceniu creând artă abstractă și expresivă, influențată de expresionism și de stilurile murale moderne.

Noah Tress, artist de 22 de ani din Lahr, Germania. Pictează de la 17 ani, stilul său expresiv adaugă umor la pasiunea sa pentru picturile murale și arta secolului XX. De la formarea în domeniul designului grafic până la stăpânirea serigrafiei și a tatuajului, arta sa a fost expusă în Offenburg și alte locații din Germania.

Redescoperă Durlestiul cu ochi proaspeți, celebrând fuziunea armonioasă a culturii și creativității.