GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ LA LIMBA GERMANĂ 2024

Profesorii de limbă germană sunt invitați să aplice, pentru a primi o bursă în calitate de însoțitori ai elevilor, ce vor ieși învingători, la preselecția națională.

 Olimpiada Internațională la limba germană este cea mai mare competiție din lume. IDO are loc la fiecare 2 ani în Germania. Scopul olimpiadei este de a trezi și menține interesul tinerilor din străinătate pentru limba germană, de a le deschide porțile științei, culturii și economiei, precum și de a încuraja profesorii care îi însoțesc să se angajeze într-un schimb internațional de experiență, pe probleme legate de educația și creșterea tinerilor. Inițiatorii IDO sunt Asociația Internațională a Profesorilor de Limbă Germană și Goethe-Institut.

Câte un profesor din fiecare țară își asumă rolul de însoțitor pentru un elev, câștigător al olimpiadei naționale pentru nivelul B1,  ambii profitând în acest context de o ședere la Göttingen. Profesorii cu statut de însoțitori, vor avea ocazia să participe la un seminar internațional, acesta fiind parte a programului IDO, care presupune un schimb valoros de experiență didactică.  La seminar vor fi puse în discuție cele mai recente aspecte ale metodologiei, didacticii predării limbilor străine, principiile integrării culturii și civilizației Germaniei la lecția de limbă germană și nu în ultimul rînd, vor fi inițiate discuții despre eventualele evoluții ale școlii. Profesorii vor avea ocazia să participe, de asemenea, la ceremoniile de deschidere, închidere și de premiere a câștigătorilor IDO 2024.

În acest context, profesorii de limbă germană din Republica Moldova au posibilitatea de a aplica, pentru a obține o bursă, în calitate de profesor însoțitor.

Selectarea profesorului însoțitor se bazează pe următoarele criterii:

–           participarea frecventă și deosebit de activă la cursuri de formare profesională și diverse instruiri;

–           rol deosebit de activ în asociația națională și internațională a profesorilor de limbă germană;

–           implicare activă în calitate de formator;

–           angajament deosebit în procesul de predare a limbii germane;

–           idei inovatoare în vederea sporirii interesului pentru limba germană;

–           lecții de limbă germană de calitate înaltă;

–           se bucură de apreciere în rândul celor ce învață germana;

 

Expediați scrisoarea de intenție și CV-ul la [email protected] până la data de 15 martie 2024.  Pentru mai multe detalii despre preselecția națională a IDO, nu ezitați să ne scrieți sau să ne contactați la: [email protected] sau la +37360835960 / +373 22 237660.