GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Prezentarea publică a lucrărilor participanților Laboratorului de Film și Videoart „reVEDERE’22”

Pe 8 decembrie, la ora 17:30, Teatrul Radical va găzdui o proiecție deschisă de lucrări ale elevilor Școlii Independente de Film și Artă Video reVEDERE’22. Tinerii regizori și artiști video moldoveni au avut la dispoziție doar 11 zile pentru a crea opt arte video și un scurtmetraj.

Primele zile au fost dedicate prelegerilor și prezentărilor despre arta filmului, teoria montajului și istoria artei video. Tutorii sunt experți internaționali și locali din lumea cinematografiei și artei contemporane: artist, regizor și producător Pavel Brăilă (Moldova/Germania), artistul video și media Olga Kashimbeckova (Ucraina), directorul de montaj Hanna Schwegel (Germania), regizorul, scenaristul Veit Helmer (Germania), regizor Ana-Felicia Scutelnicu (Moldova/Germania).

Proiectul a fost implementat de Centrul pentru Artă Contemporană Chișinău [ksa:k] cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și al Fondului de Stabilizare pentru Cultură și Educație al Ministerului German de Externe și al Institutului Goethe.

Partenerii proiectului: Studio Moldova-Film; Centrul Cultural German ACCENTE/Goethe Zentrum, Chișinău; Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală”; Alianța Franceză în Moldova; Teatru RADICAL.