GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Integrala sonatelor pentru violoncel și pian

Integrala sonatelor pentru violoncel și pian

Anul acesta Beethoven împlinește un sfert de mileniu și a-l onora înseamnă să-i asculți și să-i cunoști muzica.
Sala cu Orgă în colaborare cu Centrul Cultural German Akzente/ Goethe-Zentrum Chișinău vă invită să-l celebrăm pe ”Titanul din Bonn” prin prezentarea în premieră la Chișinău a ”Integralei sonatelor pentru violoncel și pian”, în interpretarea a doi reputați muzicieni:

Cristian Florea (România-Germania) – violoncel
Mihai Ungureanu (România) – pian

În program:

12 decembrie 2020, ora 18:00
Sonata nr. 1 în Fa major, op. 5, nr. 1
Sonata nr. 4 în Do major, op. 102, nr. 1
Sonata nr. 5 în Re major, op. 102, nr. 2

13 februarie 2020, ora 18:00
Sonata nr. 2 în Sol minor, op. 5, nr. 2
Sonata nr. 3 în în La major, op. 69

Beethoven este considerat un mare inovator și deschizător de drumuri în muzică. La începutul secolului al XIX-lea, Beethoven a fost unul dintre primii compozitori care a încercat şi a reuşit să dezvăluie calitățile expresive și tehnice ale violoncelului, atât în lucrările sale simfonice și mai ales în muzica sa camerală. În cele cinci sonate pentru violoncel scrise în peste două decenii, Beethoven a arătat potenţialul violoncelului. Plecând de aici, viitorii compozitori l-au aşezat în rândul instrumentelor vedetă.

Concertul va putea fi urmărit online în transmisiune directă pe pagina de facebook a Sălii cu Orgă și Privesc.Eu Moldova.

Eveniment organizat de Sala cu Orgă în colaborare cu Centrul Cultural German Akzente/ Goethe-Zentrum Chișinău și cu sprijinul Institutului Goethe