GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Jazz’n Chisinau: Frederik Köster / die Verwandlung 

Pe 18 aprilie, în cadrul Festivalului Jazz n Chișinău, avem onoarea să vă invităm la o seară de muzică jazz, alături de trupa germană „die Verwandlung“ (Metamorfoza).

În componența sa, „die Verwandlung” include Frederik Köster (trompeta, liderul formației), Florian Weber (piano), Joscha Oetz (contrabas) și Jonas Burgwinkel (tobe).

Chiar de la debutul lor, acum cinci ani, Die Verwandlung [Metamorfoza] și-au făcut un nume sonor pe scena jazz. În luna septembrie 2015 au lansat „Tension Release”, un album cu adevărat remarcabil. Recent, cvartetul câștigătorilor de premii (Köster, Sternal și Burgwinkel au primit premii la Jazz Echo, iar Koster a fost premiat cu Neue Deutsche Jazzpreis și WDR Jazzpreis) au fascinat audiențe în variate festivaluri cu întorsături surprinzătoare de timbru și ritm. Aranjamentul stilistic combină chiar și influențe arabe în ultimul timp. A combina coerent jazzul cu vioriști clasici e ca și cum ar fi create noi rețete de succes care să împace savuros bucătăria franceză și cea asiatică. Cu a sa Homeward Bound Suite Frederik Köster demonstrează că aceasta e posibil. La Festivalul Jazz’n Chișinău trupa va evolua împreună cu Florian Weber la pian, care lucrează constant cu artiști ca Lee Konitz, Donny McCaselin și Dan Weiss.