GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Public Lesson on Interactive Web

Centrul Industriilor Creative Artcor în colaborare cu Goethe Zentrum Chisinau și AA+ invită studenții de la instituțiile de arte și designerii grafici din Republica Moldova să participe online în perioada august–septembrie în cadrul proiectului Graphkiosk, dedicat Zilelor de Design Grafic.
Acest proiect a fost posibil cu suportul financiar Goethe-Institut Bucuresti.

Lecție publică pe interactive web, susținută de studioul Liebermann Kiepe Reddemann
Event.preventDefault()

Pentru a avea acces în Live Call și adresa întrebări la finele lecției, înregistrați-vă aici: https://forms.gle/K6JxsiCyFtoK2GPv5
Limba de comunicare pe durata lecției: engleză

Lecția publică susținută de către studioul Liebermann Kiepe Reddemann cu tema „Event.prevent Default()” reprezintă o relatare de 45 de minute despre User Experience, bazată pe o experiență acumulata timp de 30 de ani de internet. În cadrul lecției vor fi abordate aspecte ce țin de trecutul, prezentul și viitorul acestui mediu, precum și de suprafața și utilizarea acestuia.
Îmbătrânirea design-ului web, o disciplină încă tânără, duce nu doar la evoluții tehnice și estetice permanente, ci și la aparița unor anumite convenții. Analiza acestor evoluții servește drept bază pentru clasificarea și reflectarea critică asupra activității studioului Liebermann Kiepe Reddemann. Acest bilanț ne va ajuta să formulăm ipoteze generale privind situația actuală a design-ului în internet.

Liebermann Kiepe Reddemann este un studio de design stabilit în Hamburg, care pune accent pe tehnologiile digitale. Acesta a fost fondat în 2014, de către David Liebermann, absolvent de masterat la clasa de grafică, din cadrul HFBK (Universitatea de Arte Plastice) din Hamburg, și Maximilian Kiepe, care își continuă studiile în cadrul Programului de Masterat Digital Media la HFK (Universitatea de Arte) din Bremen. Modelați de o educație artistică, studioul Liebermann Kiepe Reddemann se deplasează spre o interfață ce îmbină arta, designul și tehnologia. Posibilitățile și convențiile acestui domeniu sunt cercetate, admise și extinse. Caracteristicile indispensabile ale conceptelor rezultate din această abordare nu sunt doar funcționale, ci reprezintă în același timp un spirit al epocii și o bucurie a interacțiunii.

* * *
Detalii despre proiectul Graphkiosk și programul acestuia le găsiți aici:
https://www.facebook.com/notes/artcor/grafkiosk-zilele-de-design-grafic/3089374894475860/