GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Rendezvous cu Josef Sallanz

Oaspetele următoarei ediții Rendezvous@Goethe este Dr. Josef Sallanz, cercetător în domeniul științelor umane, din 2016 lector al Serviciului German de Schimb Academic DAAD in Republica Moldova.

În cadrul activității sale științifice Josef Sallanz se dedică în principal unor astfel de teme, precum: politicile privind minoritățile etnice și cele culturale, regiunile de frontieră din Europa de Est, procese de transformare în Europa de Sud-Est după 1989.

O atenție aparte în cercetările lui Josef Sallanz îi revine caracterului plurietnic al regiunii Dobrogea din România si Bulgaria, in special fostelor colonii de germani și tradițiilor acestora ce marchează și astăzi regiunea.               

Prețioasa sa monografie întitulată “Dobrudscha. Deutsche Siedler zwischen Donau und Schwarzem Meer“ (Dobrogea. Colonisti germani intre Dunarea si Marea Neagra), apărută în martie 2020 la Potsdam, înglobează rezultatele activității autorului în acest domeniu.

Vom discuta împreună cu domnul Josef Sallanz despre noua sa carte, dar și despre activitatea sa în domeniul universitar din Republica Moldova, situația limbii germane și percepția dumnealui despre lucrurile de la Chișinău.

Evenimentul  va fi moderat de către domnul Dr. Joachim Umlauf, director al Goethe-Institut Bucuresti.

Discuția va avea loc în limba germană. Înregistrarea cu subtitrări în limba română va apărea mai târziu.