GI_Zentrum_green_IsoCV2-01

Short Export – Made in Germany 2020 / Scurtmetraje Online

La moment nu puteți merge la cinema, filmele vin însă la voi acasă! Rețeaua centrelor de cultură germană din România și Republica Moldova vă oferă o selecție de scurtmetraje actuale, trasformând locușorul vostru preferat din casă într-o sală de cinema!

CÂND?

Programul cu durata de 1 oră și 30 min. SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY 2020 va fi disponibil joi, 30 aprilie în intervalul orar 17:00 – 23:00 (EEST) în format streaming.

CUM?

Digital Stream: veți putea accesa programul, utilizând următorul link: https://vimeo.com/404914158.

PAROLA

Parola: *ShortExport2020@Romania*
O puteți introduce în câmpul “parolă” de pe Vimeo. Aceasta va fi activă în intervalul orar 17:00 – 23:00 (EEST).

SUBTITRE

Programul va fi disponibil în limba originală cu subtitre în limba germană, engleză și franceză. Pentru a afișa subtitrele faceți click pe CC în partea dreaptă, jos a videoului CC și alegeți subtitrele dorite.

PROGRAMUL

SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY 2020 prezintă șase scurtmetraje actuale, selectate din aproape 600 de filme germane participante la Festivalul din Clermont-Ferrand, acestea reflectând diversitatea artistico-estetică și conceptuală a producției germane de scurtmetraje. 

Programul include istorii diverse: de la povești scurile, captivante, pînă la istorii calde, pline de umor, transpuse în filme artistice, documentare și animații. Filmele tratează într-un mod hazliu și neobișnuit teme precum: locul natal, îmbunătățirea sinelui, femei puternice și bărbații slabi.

 !!! Filmele sunt interzise pentru copiii și adolescenții sub 16 ani.

ASCONA – film documentar, DE 2019, 15 min., regie: Julius Dommer

UZI – animație, DE/RU 2019, 7 min., regie: Dina Velikovskaya

PROBANDUL– film artistic, DE 2019, 30 min., regie: Hannes Schilling

FACELIFT – film experimental, DE 2019, 7 min., regie: Jan Riesenbeck și Denis Stein-Schombuch 

CERNEALA NU SE USUCĂ – film experimental, DE 2019, 15 min., regie: Felix Herrmann

HOT DOG – film artistic, DE 2019, 8 min., regie.: Marleen Valien și Alma Buddecke

Programul de scurtmetraje SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY reprezintă rezultatul cooperării dintre AG Kurzfilm, German Films, Goethe-Institut Lyon, Kurzfilm Agentur Hamburg și Festivalul Internațional de scurtmetraje Clermont-Ferrand.

Eveniment al Centrelor de Cultură Germană din România și Republica Moldova: Goethe-Institut București, Centrul Cultural German Akzente, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural German Iași, Centrul Cultural German Cluj, Centrul Cultural German Brașov, Centrul Cultural German Timișoara.